Elárverezik Elvis 1976-os Harley-Davidsonját

elvis presley harley davidson flh 1200 electra glideA Los Angeles-i Kruse GWS aukciósház árverezésre bocsátja Elvis Presley 1976-os Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide-ját és 1973-as Lincoln Continentalját.

Elvis Presley több mint 40 év halt meg, de személyes tárgyai, relikviái a mai napig hatalmas értéket képviselnek, s a rajongók bármennyi pénzt képesek kifizetni értük.

A Los Angelesben lévő, Kruse GWS aukciósház augusztus 31-én bocsátja licit alá a „Király” két különleges járművét, hiszen nagy autó- és motorkerékpár rajongó volt, s áldozott is eme szenvedélyének.

HIRDETÉS (x)

Az 1976-os Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide az 1980-as évek óta a dakotai Pioneer Auto Múzeumban volt kiállítva, de most úgy döntöttek értékesíteni fogják. Ez a motor volt Elvis utolsó vasa, s halála előtt 90 nappal szállíttatta át Memphis-ben lévő otthonába.

Az 1973-as Lincoln Continental szintén saját használatban volt, s a gyönyörű fehér, nyújtott tengelytávú automobilt azért vásárolta meg az énekes, mert egy filmben beleszeretett.

Az 1970-es években készült csodajárgányban, a kornak megfelelően, minden extra benne van, s különlegessége, hogy egy régi, képcsöves televíziót is szereltek bele.

elvis presley lincoln continental

Elvis Presley 1977. augusztus 16-án hunyt el Memphis-ben, 42 éves korában. Élete vége felé gyógyszerfüggőségtől szenvedett, ami nagyon megviselte a szervezetét.

Nem sokan tudják, de 2011-ben, a magyar főváros önkormányzata Budapest díszpolgárává avatta, az 1956-os forradalom melletti kiállásáért.
A rockabilly egyik első énekesének koncertjét közvetítették először műholdon keresztül, 1973-ban.

Valószínűleg, nagy lesz tehát a harc a két járműért, bármilyen csillagászati összeget kér is értük az aukciósház.

Forrás, fotó: hvg.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!